Go To Dashboard
@syanizsyaza

Hover HERE!

Welcome to my blog,i'm Syaniz. Thanks for visiting my blog, Follow is your responsibility in this zone. 고마워!



Menu

owner stuff Links Entry


Followers






Chit Chat






Credits
Template by Atin Tory
Image by We?it.
Help by Wana, Afiqah.


Letak SCM Music Player dalam blogskin


Hi, semua ! Today saya nak ajar cmne nk letak scm music player dalam blog.. dengan blogskin sekali .. special utk korg!

Oklah ! Jom teruskan ok? Kalau ok angkat kaki ! Hihiii , gurau ajelarhh ! Oklah.. brbalik kat tajuk kite.. 

Mula2, korang bukan SCM MUSIC PLAYER..

Lepastu , dye akan kluar cmni :
(tekan untuk besar macam king kong)


dah, korunk scroll kebawah sikit dan akan nmpk button next.. tekan !

dah tekan, lpastu dye akan kluar cmnih :
(tekan untuk besar macam korunk) =)

korang tulislah brape bnyk lagu pon yng korunk nak.. song url pulak korunk isilah ! x tahu? ikot step kat bawah .

bukak youtube.. lepastu pilih lagu apa yng korang nak.. 
dah pilih , ambil url dia mcm gambar kat bawah ni :-

yang saya bulatkan wrna merah tu , copy lpastu pastelah kat tmpt tadi tu.. =) 

dah copy... tekan lagi button next dan dia akan kluar macam ni :


lepastu, edit lah apa2 yng korang nak.. lpastu scroll kebawah sikit dan tkan button done. 
akhir skali.. dye akan kluar kod mcm ni :

korunk copy kod tu ..

lpastu , 
1. Log in blogger
2. Dashboard
3. Design
4. Add a gadget
5. HTML/Javascript

Paste kod yang korunk dah copy tadi di ruangan caption.. Title kosongkan..  =)

Tekan button save .

DAH SIAP !
Untuk blogskin plak..
1. Copy kod scm music player tadi.
2.  Bukak dashboard
3. bukak template
4. Paste kod tadi di bahagian bawah sekali.
SIAP !

Terima Kasih.. 
Nantikan tuto trbaru !!!! =)

BYE !!!!!!!!!!
Salam..





Blogger fanaa effigy said...

yang untuk blogskin tu , kan kene copy scm code tu kan ,, yang mana satu scm code tu ??

 
Blogger fanaa effigy said...

okay .. i da paham..i tak baca bebetol tadi thats why tak paham.. okay.. thank you.. :)

 
Blogger Junkyo No Hikari said...

Thanks dah jadi ^__^

 

Post a Comment