Go To Dashboard
@syanizsyaza

Hover HERE!

Welcome to my blog,i'm Syaniz. Thanks for visiting my blog, Follow is your responsibility in this zone. 고마워!



Menu

owner stuff Links Entry


Followers






Chit Chat






Credits
Template by Atin Tory
Image by We?it.
Help by Wana, Afiqah.


Merdeka !


Hi ! Harini tiba2 nak tulis pakai tulisan berwarna.. Hehe ! Tahu korang bosan dengan black and white.. =) 
Ok ! Berbalik kepada tajuk kita.. Hurm, Hari Merdeka dah nak dekat kan?

Marilah sama2 kita meraikan kemerdekaannya.. Korang tahu tak sejarah kemerdekaan? 
Tak tahu ? Alala , ciannye dia !  Oklah2 , Syaniz ceritakannye ok? 

Sebenarnya , negeri Melaka pernah dijajah oleh pelbagai jenis negeri.. Disebabkan mereka nak ambil alih tanah melayu ni.. So diorang jajahlah ! Ada satu perperangan diantara Tanah Melayu vs. British !

Negara British kan ada pelbagai jenis alat untuk lawan negara kita. Negara kita pula tak ada apa2 ! Hanya lembing , anak panah dan sebagainya..  

Lepastu , tak lama kemudian.. Rakyat Tanah Melayu rasa nak minta kepada Raja negara British
untuk merdeka !  Dan Raja British pun bersetuju ! Mula2 , waktu dengar cerita  ni , ingat Raja British tak bagi.. Rupanya dia bagi.. 

Dan pada 31 August 1957.. Negara kita telah Merdeka !!!!! =) 
dan itulah ceritanya.. Saya ringkas2 kan cerita je sebenarnya.. Hehe.. 

Bagi yang faham , GOOD lah ! Yang tak faham tu.. Sorry lah.. Tak boleh tolong.. =(

Ok ! Bagi menyemarakkan semangat kemerdekaan . Jom kita nyanyi lagu 1 MALAYSIA 1 BAHTERA..

BYE !





Blogger Lulu Yaya said...

saya datang dan follow sini. happy national day.. salam perkenalan yea :)

 

Post a Comment