Go To Dashboard
@syanizsyaza

Hover HERE!

Welcome to my blog,i'm Syaniz. Thanks for visiting my blog, Follow is your responsibility in this zone. 고마워!Menu

owner stuff Links Entry


Followers


Chit Chat


Credits
Template by Atin Tory
Image by We?it.
Help by Wana, Afiqah.


Kiash Benar ! Mayat Dalam Kubur Digali Dan Hidup Kembali (VIDEO)


Gambar Hiasan

Banjarmasin,Indonesia - Kubur seorang lelaki digali  semula oleh pihak keluarga kerana diyakini mayat dalam kubur tersebut masih hidup. Lelaki yang dikubur lapan jam itu dipercayai bernama Yadi , Warga Keluruhan Kelayan Selatan , Banjarmasin Selatan , Kalimantan Selatan.

Setelah dikeluarkan dari kuburnya , jasad Yadi yang terbungkus kain kafan dibawa ke hospital Banjar baru. Pasukan keselamatan setempat menyatakan lelaki bernama Yadi berselimut kain kafan itu sudah meninggal. Oleh kerana tidak yakin , pihak keluarga telah membawa mangsa pulang ke rumah.

Penduduk setempat datang untuk melihat Yadi. Satu keanehan terjadi pada mangsa , walaupun tidak bergerak dan bernafas , tubuhnya masih hangat bahkan mengeluarkan peluh. Beberapa pengamal agama dipercayai 'ustaz' yang datang menyatakan ada tanda2 mangsa , Yadi masih lagi bernyawa.
Walaupun Yadi dikatakan telah meninggal dunia akibat lemas di sebuah sungai . Keluarganya menemui Yadi dalam keadaan tidak bernyawa kerana sudah 10 minit lemas . Ketika dibawa ke Hospital Ulin , pihak doktor mengatakan Yadi sudah meninggal.
Selanjutnya keluarga telah menyemadikan Yadi.
Pada malam harinya , isteri Yadi berasa tidak sedap hati dan meminta agar kubur suaminya Yadi digali semula kerana dirinya percaya suaminya itu belum meninggal. Pihak keluarga mendengar keluhan isteri Yadi lalu sepakat menggali semula Kubur Yadi. Kini , rumah Yadi terus didatangi warga yang mendengar cerita ini.
-TAMAT-

Post a Comment